"In Europa, dát is het thema van Open Monumentendag 2018. Groningen grijpt dit thema aan om letterlijk te speuren naar Europese invloeden op (en elementen in) het culturele erfgoed van de stad."

 

In opdracht van Platform GRAS en Gemeente Groningen dacht ik mee aan het concept en maakte ik het ontwerp voor de reisgids 'Europa in Groningen'.

"Van Frankrijk tot Zwitserland en van Finland tot Duitsland: de gids Europa in Groningen leidt je langs vijfentwintig prachtige voorbeelden van Europese bouwkunst in de stad. Het zorgt voor nieuw perspectief op gebouwen die je dacht te kennen. Ook wijst het je op bijzondere details."

Europa in Groningen

Reisgids - Open Monumentendag '18

_

Met een knipoog naar Europese reisgidsen en menukaarten uit de jaren 50 & 60 bedacht ik een ontwerp waar de vlaggen kleuren van de desbetreffende landen de leidende draad van het boekje zijn. In combinatie met een collage techniek waar de details van zowel de Groningse als Europese versies van de gebouwen worden uitvergroot en gecombineerd. 

Op deze manier wordt je als kijker uitgedaagd om niet alleen naar het grote geheel te kijken maar ook op zoek te gaan naar de kleinere details.

Het boekje is verkrijgbaar via de webshop van Platform Gras

klant

Platform Gras & Gemeente Groningen

_

Kvk 54176956

Btw nr NL002224644B47

Bank NL12INGB000675972671

Copyright © 2020 Studio Anne-Marijn All rights reserved

Contact

Anne-Marijn van Rooij

Groningen | The Netherlands

info@studioanne-marijn.com

+31 6 47 070 979

Grafisch & Illustratief Ontwerp

Branding & Packaging

Concept & Art Direction

  • Facebook - Black Circle
  • Pinterest - Black Circle
  • Instagram - Black Circle